Meny

Røntgen Bilde

Røntgenundersøkelser utføres for å få bedre innsikt i forholdene rundt og i tenner. Bruksområdene for røntgenbilder er mange. Man kan blant annet sjekke for hvor dype karies er i forhold til tannerven, eller for forandringer i forbindelse med blant annet tannkjøttbetennelse. Det blir også tatt mange røntgen røntgenbilder når man rotfyller tenner for å sjekke kvaliteten på rotfyllingen. Røntgenbilder brukes også som dokumentasjon i journalen din. 

Vi bruker røntgenbilder for å sammenligne forholdene over flere måneder eller år. Derfor tar vi bilder av alle våre pasienter dersom vi anser det nødvendig. 

Røntgen Bilde: 150,- 

Panoramarøntgen Bilde: 499,- 

Ring oss på +47 67 90 66 40 for å bestille time eller for mer informasjon. 

kirurgisk fjerning visdomstenner oslo
kirurgisk fjerning visdomstenner oslo opg

Tannrøntgen

Tannrøntgen tar tannlegen for å se detaljerte bilder av bestemte deler av munnen. Tradisjonell røntgenfilm er utviklet i et mørkerom, mens mer moderne teknikker gjør at røntgenbilder blir sendt til en datamaskin og vises på en dataskjerm.

Ulike typer dental røntgen bør være tilgjengelig:

Bitewing

Denne røntgen gjør at tannlegen kan studere tannkronene i under og overkjeven. Slike bilder bør man ta en gang i året.

Periapikal

Tannlegen kan se hele tannen og det omkringliggende bein.

Okklusal

Denne type røntgen tillater tannlegen å se hvordan de øvre tenner og tilsvarende nedre tenner passer sammen når kjeven er lukket.

Panoramarøntgen (499,-)

Denne typen røntgen gir tannlegen oversikt over bihuler, kjevene og benvevet som omkranser tannrøttene. Alle førstegangskonsultasjoner inkluderer et slikt oversiktsbilde. Panoramabilder bør en ta ca. hvert 5. år for å holde øye med evt. patologi(sykdom)

Hvorfor må jeg ta røntgenbilder hos tannlegen?

Røntgenbilder tas i forbindelse med en vanlig kontroll for å få tannstatus over dine tenner.

Et røntgenbilde blir også tatt ved akutte besøk hvis du f.eks. har hatt tannpine. Ved hjelp av røntgenbildet kan tannlegen se flere detaljer og finne frem til årsaken.

Er det farlig å ta røntgenbilder?

Med digitalt røntgen er dosen røntgenstråler du utsettes for ufarlig og kraftig redusert.

 

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
Call Now Button