Meny

En optimal munnhygiene er veldig viktig for å unngå tannproblemer og tannkjøttsykdommer.

Du får optimal munnhygiene når du pusser tennene 2-3 ganger daglig etter måltider. Tannpuss er ofte ikke tilstrekkelig for å fjerne alle bakteriene. Derfor er det viktig å supplere med tannpirkere, tanntråd eller interdentalbørster, som kan rengjøre overflatene mellom tennene dine minst 1 gang om dagen. Det anbefales at du bruker fluorholdig tannkrem for fluor forebygger og kan bidra til behandlingen av hull.

Munnskyll anvendes ofte som et supplement for å opprettholde en god munnhygiene, men for det meste kun i en tidsbegrenset periode.

Ring oss på +47 67 90 66 40 for å bestille time eller for mer informasjon. 

årlig tannlege sjekk og rens
årlig tannlege skjekk

Optimal Munnhygiene

En optimal munnhygiene forebygger tannproblemer som hull i tennene og tannkjøttsykdommer.

Hvis du ikke sørger for å pusse tennene dine og gjøre rent mellom tennene hver dag, gir det grobunn for bakterieopphopninger i og rundt tennene dine. Opphopningene kan bl.a. føre til hull i tennene og tannkjøttbetennelse. Hvis ikke problemene løses vil tennene angripes av bakteriene, som bryter ned tann, tannerven og benet rundt tannen. Tennene har betydning for ditt utseende, språket ditt samt bearbeiding/tygging av matvarer.

Forebygge Tannproblemer

Optimal munnhygiene
Det viktigste er å sørge for en optimal munnhygiene for å forebygge tannproblemer. Tenner og tannmellomrom skal rengjøres umiddelbart 20 min. etter inntak av skadelige mat- og drikkevarer. Det anbefales at du bruker en tannkrem med fluor, som styrker det harde tannvevet.

Regelmessige tannlegebesøk
Ved regelmessige undersøkelser og tannrens kan tannlegen forebygge tannproblemer før de oppstår eller utvikler seg videre.

Skyll med vann eller melk etter mat
Vann og melk er med på å nøytralisere syren og hjelper munnen med å finne den riktige balansen igjen.

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
Call Now Button