Meny

Kirurgisk Fjerning av visdomstann

Kirurgisk fjerning av visdomstann er en kirurgisk prosedyre for å fjerne en eller flere visdomstenner. Hvis en eller flere visdomstenner har ikke plass til å vokse i overkjeven eller underkjeven som resulterer i smerter, infeksjoner eller andre tannproblemer, vil du sannsynligvis trenge å få den trukket. 

Vår Oral kirurg på Scandic Tannlegevakt er HELFO godkjent og har god erfaring med kirurgisk trekking av visdomstenner.

Ring oss på +47 67 90 66 40 for å bestille time eller for mer informasjon. 

kirurgisk fjerning visdomstenner oslo
kirurgisk fjerning visdomstenner oslo opg

Kirurgisk Fjerning av visdomstann i Oslo?

Kirurgisk fjerning av visdomstann er en vanlig situasjon hos personer over 20 år, og kommer av at det er for liten størrelse på kjeven i forhold til samlet bredde av tennene. Visdomstennene er de siste tennene som bryter frem, og en visdomstann blir derfor ofte inneklemt i ei skjev stilling mot tolvårsjekselen foran.

Dette vil ofte føre til betennelse i tannkjøttet eller tannråte, eventuell skade på nabotannen, og derfor bør vi fjerne visdomstannen.

Hva må jeg forbrede meg på før kirurgisk fjerning av visdomstann?

Kirurgisk fjerning av visdomstann – Det er ingen forberedelse til fjerning av visdomstenner, men dersom du bruker blodfortynnende medikamenter som f.eks. Albyl, Marevan m.m. er det viktig at INR-verdien er stabil og helst 2,5 eller mindre.

Får jeg bedøvelse når jeg skal trekke min visdomstann?

Før fjerning av din visdomstenner får du lokal bedøvelse som fjerner smerten, men du vil oppleve trykk og press. Tyngdekraften hjelper i etterkant til, slik at det sjelden samler seg mat i såret. De fleste opplever lite smerte i ettertid.

Hvordan foregår kirugisk fjerning av visdomstenner?

Hvordan foregår kirurgisk fjerning av visdomstenner? Oral kirurgen skjærer et lite snitt rundt tannen og får fjernet alt uten problemer. Etterpå får du noen få sting som lukker såret. Som vanlig er du bedøvd og kjenner ingenting. Oral kirurgen vil gi deg smertestillende medisiner som lindrer dunkingen som ofte kan oppstå de første par dagene etter at visdomstannen er fjernet.

Dekker HELFO kirurgisk fjerning av visdomstann?

Helfo-refusjon ved trekking av visdomstenner

Hvis du må fjerne visdomstenner ved hjelp av kirurgi, har du krav på ca. 40% refusjon fra Helfo. Dette behøver du ikke å tenke på selv. Kirurgen vår ordner alle papirene og dokumentasjon for deg. Du betaler bare egenandelen for inngrepet.

Hva må jeg passe på etter Kirugi av visdomstenner?

For å oppnå god sårtilheling uten komplikasjoner anbefaler vi følgende:

  • Ikke spis, drikk eller skyll de første 2-3 timene etter operasjonen.
  • Myk mat og ikke overdreven gaping.
  • Unngå å røyke de første dagene.
  • Ingen fysisk aktivitet den første dagen, og helst ikke pulsøkende aktivitet de neste påfølgende dagene.
  • Puss tennene som vanlig men unngå operasjonsområdet.
  • Bruk eventuelt is-pose mot huden over operasjonsområdet

Kan jeg få smerte og hevelse etter kirugisk trekkning av visdomstann operasjon?

Det er ikke uvanlig at du opplever smerter etter operasjon. Det kan også forekomme hevelse, blåmerker og/eller gapeproblemer den første uken. Smertestillende får du på apoteket eller på resept av behandler, brukes som anvist.

Er det forksjell på Visdomstenner i overkjeven og underkjeven?

Det er forskjell på trekking av visdomstenner i overkjeven og i underkjeven!

  • Visdomstenner i overkjeven har ofte samlede røtter og krever sjelden større kirurgisk inngrep. 
  • Visdomstenner i underkjeven kan være vanskeligere å få ut. Det er også større variasjon i disse da operasjonen er avhengig av hvordan tannen ligger.

Jeg har fått sting når skal de fjernes?

Stingene fjerner du hos oss etter 7-10 dager, I noen tilfeller setter vi sting som løser seg opp av seg selv. Dette vil du i så fall bli informert om etter operasjonen.

Dersom det blør fra operasjonsområdet kan du stanse dette ved å bite på kompress i 30 minutter. Dersom det ikke slutter å blø det første døgnet, må du ta kontakt med tannlege din.

Såret vil gro etter 1-2 uker

Bestill Time

  • Telefon
  • E-post
oral kirurg jaehyun sim

Oral Kirurg

Jaehyun Sim

Spesialist i Oral Kirurgi og Oral Medisin

Call Now Button